12:00 20.06.2024

"Свою правоту відстоюватимемо у Верховному суді", - "Наш край" відреагував на спробу заборони партії

3 хв читати

photo-2022-03-16-09-44-26

Звинувачення політичної партії "Наш край" у нібито проросійській позиції та спроба заборонити її діяльність – безпідставні та незаконні. В партії підкреслюють, що "Наш край" завжди був та залишається проукраїнською, патріотичною політичною силою. Свою правоту партія буде відстоювати у Верховному суді. Про це йдеться у заяві  "Нашого краю", опублікованій на офіційному сайті партії.

"19 червня суд першої інстанції виніс рішення про заборону партії "Наш край". З дня заснування і до сьогодні партія "Наш край" була та залишається проукраїнською, патріотичною політичною силою. Звинувачення на адресу партії з вимогою її заборони через нібито проросійську та антидержавницьку позиції безпідставні та незаконні. І за духом, і за буквою закону. "Наш край" вбачає в діях влади спробу зачистки електорального поля України. Незважаючи на спроби заборонити "Наш край", партія відстоюватиме свою правоту у Верховному суді", - йдеться у партійній заяві.

В "Нашому краї" зазначають, що послідовну проукраїнську позицію партії відображають всі офіційні джерела. Зокрема, офіційна та передвиборчі програми партії, офіційний сайт і сторінки партії у соціальних мережах, заяви і коментарі співголів партії, матеріали друкованого видання "Газета "Наш край" тощо.

Так, 19 лютого 2022 року було опубліковано заяву із засудженням агресивних дій рф на Донбасі та закликом до єднання українського народу та політиків. Також було оголошено мораторій на критику дій Президента – Верховного Головнокомандуючого Збройних сил України до вирішення ситуації.

27 лютого 2022 року оприлюднено заяву, в якій "Наш край" закликав "кожного українця встати на захист своєї землі". А у середині 2022 року партія  фактично припинила будь-яку публічну активність через те, що більшість членів партії зосередилась на волонтерській діяльності та службі в ЗСУ. Станом на грудень 2022 року 66 депутатів місцевих рад від партії "Наш край" та 920 членів партії вступили у ЗСУ, йдеться у заяві.

Щодо звинувачень у наявності колаборантів у лавах партії "Наш край" відповідає, що, по-перше, зрадники є в багатьох партіях. Зокрема, загальновідомий факт колабораційної діяльності народного депутата України від партії "Слуга Народу" Ковальова О.І. А по-друге, серед 10 осіб, щодо яких Мінюст висунув претензії, 7 не є членами "Нашого краю".

Стосовно ж керівників "Нашого краю" не існує жодних претензій, що чітко зафіксовано у листі Офісу Генпрокурора, який додано до позову Мінюсту, наголошують в партії.

"Діяльність поодиноких депутатів від партії "Наш край" лише в декількох окупованих регіонах України не може свідчити про будь-яку систематичність антиконституційної діяльності партії. Особливо у порівнянні із загальною проукраїнською позицією тисяч депутатів місцевих рад від "Нашого краю" та сотень членів партії, які проходять службу в ЗСУ. Таким чином, Мінюст за надуманими підставами видає окремі поодинокі епізоди діяльності кількох депутатів за систематичну антиконституційну діяльність політичної партії "Наш край", - наголошується у заяві партії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА