11:49 17.12.2018

Фракція "БПП" пропонує законодавчо врегулювати питання переходу парафій у Православну церкву України

2 хв читати

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді виступає за ухвалення закону, що зобов'язує в назві церкви зазначати центр, до якого вона належить, а також законодавчо врегулювати питання переходу парафій до Православної церкви України.

"Хотів би від імені фракції "Блоку Петра Порошенка" попросити і голову Верховної Ради, і всіх колег разом терміново відпрацювати два законопроекти. Один - щодо назв церков в Україні, який передбачатиме, що церква називатиметься так, як вона має називатися відповідно до свого центру, хоч би де він був. Українська православна церква одна - Православна церква України", - сказав заступник голови фракції "БПП" Олексій Гончаренко на засіданні погоджувальної ради в парламенту в понеділок.

"Друге - нам необхідно законодавчо врегулювати перехід громад до Православної церкви України або, якщо будуть інші варіанти, зокрема питання захисту майна, щоб не було ніякого хаосу", - заявив представник "БПП".

Він закликав парламент створити робочу групу, яка протягом доби підготує ці питання до розгляду, щоб парламент ухвалив рішення щодо них цього тижня.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №5309 "Про внесення змін до закону про свободу совісті та релігійні організації". Згідно з документом, пропонується зобов'язати релігійні організації зазначати у своїй повній назві, записаній у статуті, відображати належність релігійної організації до керівного центру, структуру, до якої вона входить, якщо її центр розташований за межами України - на території держави, що вчинила військову агресію проти України або тимчасово окупувала частину території.

Наразі офіційна назва Української православної церкви, яка перебуває в канонічному єднанні з Московським патріархатом, - Українська православна церква (УПЦ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА