10:53 04.10.2018

Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО потрібне для консолідації міжнародної коаліції навколо України - Клімкін

2 хв читати
Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО потрібне для консолідації міжнародної коаліції навколо України - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ухвалення законопроекту про внесення змін до ст.1 закону України "Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)" (№9153) стане для міжнародних партнерів України додатковим стимулом, щоб домагатися деокупації українських земель.

"За великим рахунком позитивне голосування за закон потрібне не для Росії, і навіть не для окупованих територій Донбасу. Воно потрібне насамперед для консолідації міжнародної коаліції навколо України. Наші партнери мають бачити, що ми вірні своїм зобов'язанням і справді хочемо миру. І тоді закон стане для них додатковим стимулом, щоб домагатися деокупації наших земель під міжнародним контролем", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Що стосується Росії, то, за словами глави МЗС України, Москва "з великим задоволенням використовувала б відмову Києва від продовження закону в своїх пропагандистських маніпуляціях".

"У Кремлі сплять і бачать, як би їм знайти хоч якусь зачіпку, щоб домогтися скасування або ослаблення економічних санкцій. У нинішній складній ситуації це їхня найзаповітніша мрія", - наголосив міністр.

П.Клімкін вважає, що зробити такий "розкішний пас Росії" точно не відповідає інтересам України.

"Отже, маємо бути практичними та прагматичними, маємо, коли потрібно, стримувати свої емоції. Або не стримувати, і все-таки діяти у власних інтересах", - написав він.

Раніше цього самого дня народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз не виключила, що парламент у четвер розгляне президентський законопроект про внесення змін до ст.1 закону України "Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)" (№ 9153).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА