11:50 24.05.2018

Україна оприлюднила збільшені в 1,4-1,6 раза оновлені санкційні списки і синхронізувала їх з американськими

1 хв читати
Україна оприлюднила збільшені в 1,4-1,6 раза оновлені санкційні списки і синхронізувала їх з американськими

Оновлені списки осіб, що потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), оприлюднено на сайті президента України.

Згідно з ними, під санкції потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, тоді як рік тому в санкційних списках було 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Серед нових фізичних осіб, включених до переліку, зокрема, голова "Газпрому" Олексій Міллер, бізнесмени-мільярдери Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Сулейман Керімов, Володимир Богданов, Віктор Вексельберг, голова правління ВТБ Банку Андрій Костін, проти яких на початку квітня запровадив санкції Мінфін США.

Індивідуальні санкції продовжено або запроваджено стосовно депутатів Держдуми та Ради Федерації РФ; деяких російських військовослужбовців і бізнесменів; членів органів влади Криму та депутатів кримських рад, визнаних в Україні нелегітимними, представників органів влади так званих ДНР і ЛНР, керівників російських ЗМІ.

У списку також член виконкому болгарської партії "Атака" Магдалена Ташева, грецький депутат Європарламенту Сотіріос Заріанопулос, ізраїльські політтехнологи Авігдор Ескін і Давид Ейдельман, депутат парламенту Італії від партії "Вперед, Італіє!" Лучо Малан.

Згідно з указом президента Петра Порошенка, українські санкції стосовно цих осіб вводяться на три роки і полягають у блокуванні активів, запобіганні їх виведенню за межі України, відмові в наданні віз та застосуванні інших заборон в'їзду до країни.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА