21:53 14.04.2018

Генсек НАТО закликав продовжувати роботу, спрямовану на заборону хімічної зброї

1 хв читати
Генсек НАТО закликав продовжувати роботу, спрямовану на заборону хімічної зброї

Удари по Сирії, нанесені минулої ночі, послабили потенціал Дамаска для нового застосування хімічної зброї, заявив у суботу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Звичайно, ніколи не буде стовідсоткової гарантії, що не станеться нового застосування хімічної зброї, поки є такі режими, або держави, або недержавні суб'єкти, які готові застосовувати таку зброю. Саме з цієї причини ми повинні продовжувати роботу, спрямовану на те, щоб підтримувати і захищати заборону на застосування хімічної зброї", - сказав генсек Північноатлантичного альянсу на прес-конференції в Брюсселі.

Він назвав хімічну зброю "особливо варварською".

"Якщо міжнародне співтовариство просто упокорюється з застосуванням хімічної зброї і нічого при цьому не робить, то стане очевидним, що тоді ми будемо ризикувати розвитком ескалації, при якій буде все частіше застосовуватися хімічна зброя", - вважає Є.Столтенберг.

"Я не кажу, що удари, нанесені минулої ночі, вирішили всі проблеми, але в порівнянні з альтернативою, коли нічого не робиться, це було правильне рішення, тому що воно змушує відмовитися від застосування хімічної зброї сирійський режим і послаблює його потенціал хімічної зброї", - пояснив глава НАТО.

При цьому він зазначив, що Росія підтримує режим Башара Асада, і в тому районі, де, за його словами, застосовувалася хімічна зброя 7 квітня, діє цей режим за підтримки Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА