11:40 11.01.2018

Україні та її партнерам вдалося зупинити повернення делегації РФ у ПАРЄ - Кулеба

3 хв читати
Україні та її партнерам вдалося зупинити повернення делегації РФ у ПАРЄ - Кулеба

Україні та її партнерам вдалося зупинити повернення делегації Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, тим самим зруйнувавши авторитет Ради Європи, вважає постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Росія залишається вдома. У 2018 ПАРЄ працюватиме без неї. Україна мобілізувала партнерів, і вдалося зупинити потужну спробу вбити інституційний авторитет РЄ заради росіян", - написав він на своїй сторінці у "Твіттері" у четвер.

Такого результату не було б, якби Україна системно не працювала на всіх рівнях, додав Д.Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

"Результат ми даємо, хоча на цей раз це було безпрецедентно складно ... Ми в цей раз не просто захистили інтерес України, ми захистили і Радe Європи від спроб зруйнувати ]] інституційний авторитет заради Росії. Результату не було б, якби Україна системно і наполегливо не працювала на всіх рівнях", - наголосив дипломат.

Голова постійної делегації в ПАРЄ від України, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що зусилля генерального секретаря Ради Європи Турбьерна Ягланда "виявилися марними", адже більшість делегатів і надалі не готові приймати РФ без санкцій за анексію Криму і війну на Донбасі.

За його словами, така позиція збереглася завдяки спільним зусиллям української делегації в ПАРЄ, Міністерству закордонних справ України, представництвe України в Раді Європи.

"Величезна роль в цьому президента Порошенка (президента України Петра Порошенка - ІФ), який порушував це питання на найвищому рівні, експертів (спасибі екс-міністру Володимиру Огризку), Українському громадському сектору, який активізував правозахисну громадськість світу", - написав В. Ар'єв.

Воночас, за його словами, деякі члени ПАРЄ, зокрема італійський соціаліст Мікеле Ніколетті, який на думку експертів є основним кандидатом на посаду глави ПАРЄ в 2018 році, прагнутиме повернути росіян до Асамблеї. "Для цього, за підтримки проросійського лобі в Раді Європи, намагатимуться змінити регламент ПАРЄ щоб прибрати звідти можливість введення санкцій проти національних делегацій... Це все одно що не засуджувати злочинця, а змінити свої закони так, щоб злочинець таким не вважався", - зазначив В.Ар'єв, додавши, що "саме проти цього нам доведеться боротися протягом сесії 2018 року".

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначила, що, незважаючи на зусилля деяких європейських політиків, повернути російську делегацію без жодних умов, "серед членів ПАРЄ не знайшлося критичної маси любителів Кремля, згодних на таке порушення фундаментальних принципів РЄ".

"Працюємо далі. Тим більше, що на січневій сесії ПАРЄ ухвалюватимуть дві важливі резолюції, зокрема і про гуманітарну ситуацію на Донбасі", - написала І.Геращенко.

Як повідомлялося, нинішню голову Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Стелла Кіріакідес було обрано 10 жовтня 2017 року. Її повноваження на цій посаді закінчуються в січні 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА