15:51 10.01.2018

Під вартою в РФ перебувають понад 5 тис. українців

2 хв читати
Під вартою в РФ перебувають понад 5 тис. українців

На території РФ в місцях тримання під вартою перебуває понад 5 тис. громадян України, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"З Тетяною Миколаївною Москальковою (російський омбудсмен - ІФ) ми дуже активно співпрацюємо, оскільки в нас на сьогодні понад 5 тис. українців перебувають під вартою на території РФ. Це основна тема нашої співпраці. Тетяна Миколаївна іноді звертається до мені з приводу тих громадян, які перебувають під вартою на території України", - розповіла В.Лутковська в інтерв'ю телеканалу "112.Україна", текст якого був опублікований на сайті каналу в середу.

Вона зазначила, що тему недавнього обміну заручниками, який відбувся 27 грудня 2017 року, з Т.Москальковою не обговорювала. Омбудсмен також не підтвердила і не спростувала інформацію про участь російської сторони в недавньому обміні заручниками. "Мені складно сказати щодо того, брала чи ні участь російська сторона, я можу сказати про те, хто був на контрольно-пропускному пункті в Майорську в той момент, коли ми готували автобуси і проводили процедуру з представниками т.зв. "ЛНР", а потім приїжджали до представників т.зв. "ДНР". Ось це ті, хто дійсно брав активну участь", - сказала В.Лутковська.

Раніше омбудсмен заявляла, що в РФ почастішали випадки відкриття справ проти громадян України, які працюють там і не задоволені умовами праці, які планують повернутися в Україну або розірвати трудову угоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА