18:59 06.05.2016

Турчинов: Завдання "КОРД" - зупинити або знищити озброєну злочинність

2 хв читати
Турчинов: Завдання "КОРД" - зупинити або знищити озброєну злочинність

Новостворений підрозділ спеціального призначення "Корпус оперативно-раптової дії" (КОРД) задаватиме високі стандарти всій Національній поліції України, а професіоналізм українських поліцейських стане запорукою ефективної боротьби з організованою злочинністю, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО, виступаючи на церемонії завершення двомісячного курсу навчання та вручення дипломів 35 бійцям спецпідрозділу "КОРД" у Центрі підготовки поліцейських у Київській області О.Турчинов наголосив, що одним із головних завдань держави є захист громадян від зовнішнього та внутрішнього ворога.

"Ми повинні чесно говорити: в умовах соціально-економічної кризи, в якій перебуває Україна, оргзлочинність, особливо озброєна, сьогодні підводить голову. Боротьба з озброєною злочинністю - ваше головне завдання", - зазначив він.

О.Турчинов висловив переконання, що знання, які здобули бійці спецназу під час підготовки, їх "переконання, патріотизм і професіоналізм дозволять зупинити або знищити злочинців". "Я вірю, що ви гідно впораєтеся з цим завданням", - заявив секретар РНБО України.

Він також зазначив: "Ми повинні виправдати довіру українських громадян, які сьогодні віддають величезний ресурс нашим силовим структурам". При цьому секретар РНБО сказав, що його головним побажання – "щоб з усіх найнебезпечніших і відповідальних завдань ви завжди поверталися живими".

О.Турчинов повідомив, що від якості підготовки підрозділу "КОРД" залежатиме життя українських громадян та життя самих поліцейських. "Ми ставимо завдання підготувати наших спецназівців відповідно до кращих світових стандартів. І наш "КОРД" не повинен ні в чому поступатися кращим європейським та американським відповідним підрозділам. Саме тому ми вдячні інструкторам, які працюють із нашими бійцями та передають найкращий досвід", - сказав секретар РНБО.

Він наголосив також, що розроблене та вироблене в Україні озброєння і технічне оснащення підрозділу мають відповідати найкращим світовим стандартам. "Це стосується і військової техніки, і зброї, які сьогодні надано авангарду нашої поліції", - сказав він, додавши, що броньовані автомобілі "Варта" та автоматична зброя вітчизняного виробництва, які сьогодні передаються "КОРД", нічим не поступаються, та є значно дешевшими, ніж європейські та американські аналоги.

"Це для нас дуже важливо, тому що від самого початку ми повинні підняти високо планку. Саме "КОРД" має задавати стандарти іншим підрозділам, які працюватимуть у Національній поліції", - резюмував О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА