15:05 28.10.2015

Павлоградська ТВК прийняла рішення про проведення другого туру на виборах мера Павлограда, повідомляє УКРОП

2 хв читати
Павлоградська ТВК прийняла рішення про проведення другого туру на виборах мера Павлограда, повідомляє УКРОП

Павлоградська територіальна виборча комісія (ТВК) прийняла рішення про проведення другого туру виборів міського голови у Павлограді, повідомила глава прес-центру партії "УКРОП" Євгенія Кравчук.

"Щойно Павлоградська ТВК прийняла рішення про проведення другого туру в Павлограді! 12 членів комісії – за , 5 – проти", - написала Є. Кравчук на своїй сторінці в Facebook у середу.

Водночас вона зазначила, що кандидат від партії "УКРОП" Євген Терехов, який за попередніми даними набрав понад 20% і посідає друге місце на виборах мера Павлограда, все одно звертатиметься до суду.

"Незрозумілі подальші дії ЦВК, що може скасувати рішення Павлоградської ТВК або розпустити місцеву комісію", - зазначила Є. Кравчук.

Як повідомлялося, за попередніми даними, на виборах мера Павлограда представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина набрав 30%, кандидат від партії "УКРОП" Євген Терехов – більше 20%

27 жовтня Центральна виборча комісія прийняла роз'яснення, згідно з яким ЦВК не буде виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мера в Павлограді. Роз'яснення прийнято у зв'язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тис. виборців, однак, на виборах Павлоградського міського голови 25 жовтня в списки для голосування було внесено 89,8 тис. виборців, і на думку ЦВК, в цьому місті не повинен проводитися другий тур виборів мера.

У свою чергу Комітет виборців України (КВУ) заявив, що ЦВК підміняє поняття "виборча система" і поняття "повторне голосування" та грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

Того ж дня партія КРІП закликала президента країни використовувати всі наявні у нього, як у гаранта Конституції, важелі для того, щоб не допустити скасування другого туру.

У середу партія БПП "Солідарність" заявила, що готує судовий позов щодо оскарження скасування другого туру виборів мера Павлограда.

Крім цього, під час засідання Кабміну в середу глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що міліція кваліфікує скасування другого туру виборів мера Павлограда (Дніпропетровська обл) як порушення виборчого права та закону про місцеві вибори і проводить перевірку за цим фактом.

Президент України Петро Порошенко також висловив обурення ситуацією, що склалася навколо виборів мера Павлограда Дніпропетровської області, зокрема, рішенням про скасування другого туру волевиявлення.

"Обурений ситуацією, що склалася навколо виборів у Павлограді! Вважаю, що виборці, а не чиновники мають визначати переможця перегонів... Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право жителів Павлограда", - написав П. Порошенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА