11:23 18.03.2015

У "Блоці Порошенка" заявляють про зволікання в питанні ратифікації Римського статуту

1 хв читати
У "Блоці Порошенка" заявляють про зволікання в питанні ратифікації Римського статуту

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Віталій Купрій звинувачує парламентський комітет із питань правової політики та правосуддя в затягуванні з внесенням для включення до порядку денного сесії законопроекту про внесення змін до Конституції, які дадуть змогу ратифікувати Римський статут.

"На жаль, процес ратифікації наразі заблокований. Уже близько двох місяців відповідний законопроект, під яким підписалися 155 народних депутатів, перебуває в комітеті з правової політики та правосуддя, який очолює Руслан Князевич", - сказав депутат із трибуни парламенту на засіданні в середу.

Він зазначив, що законопроект передбачає внесення змін до статті 124 Конституції, які дадуть змогу Україні ратифікувати Римський статут.

За словами В.Купрія, ніяких дій з обговорення цього питання та винесення його для включення до порядку денного сесії не відбувається.

Він також заявив про намір сформувати робочу групу депутатів, які вживатимуть заходів для просування цього питання.

"Для цього я не виключаю, що у нас буде можливість сформувати колективний позов до суду, який визнаватиме неправомірною бездіяльність комітету, про який я вже сказав, і його керівників у розгляді цього питання", - заявив В.Купрій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА