12:20 22.09.2014

На вибори до ВР підуть лише регіонали-мажоритарники, сама Партія регіонів брати участі в них не буде - заява

2 хв читати
На вибори до ВР підуть лише регіонали-мажоритарники, сама Партія регіонів брати участі в них не буде - заява

У Партії регіонів вважають, що проводити парламентські вибори в умовах війни не можна, оскільки обрана в цих умовах Верховна Рада буде нелегітимною, водночас політична сила дала згоду на участь її представників у виборах в одномандатних округах.

"Партія регіонів заявляла та заявляє, що в умовах тривалої війни, в умовах, коли сім мільйонів громадян позбавлені можливості чесного волевиявлення, проводити вибори — аморально. А обрана в цих умовах Верховна Рада буде нелегітимною — особливо в плані представленості політичних партій. Сьогодні владна команда робить усе, щоб парламент був сформований виключно з політично сил, що представляють інтереси заходу України та Майдану. Південь і схід України можуть залишитися без представників їхніх інтересів. Система політичних балансів усередині країни руйнується і зневажається", — йдеться в заяві Партії регіонів, оприлюдненій у неділю.

Водночас у політичній силі вважають, що неучасть у виборах партії, "за яку два роки тому віддали свої голоси понад п’ять мільйонів виборців, може породити прецедент узурпації політичного поля півдня і сходу України".

"З цієї причини Партія регіонів дала згоду на участь її представників у виборах в одномандатних (мажоритарних) округах - для захисту демократії та інтересів громадян не лише південного сходу, а й усієї України. Ми закликаємо підтримати тих членів Партії регіонів, які висуватимуться в одномандатних округах в усіх областях України", - закликали в політсилі.

У Партії регіонів також заявили, що політична сила надасть усіляку допомогу в становленні української опозиції (і парламентської, і непарламентської), вбачаючи в ній головну запоруку нормалізації політичного процесу.

"Влада без опозиції — навіть найдемократичніша — стає тоталітарною. Ми з усією серйозністю підійдемо до формування опозиції і всередині парламенту (після проходження до Верховної Ради представників опозиційних сил), і поза парламентом (створення опозиційного уряду). У нас є позитивний досвід роботи в опозиції, і переконані, що цей досвід згодиться в цілому країні, а наші напрацювання допоможуть докорінно перетворити Україну", — зазначено в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА