16:19 15.08.2014

Лідер КПУ Симоненко фігурує в кримінальній справі у зв'язку із закликами до повалення конституційного ладу та пропагандою агресії - прокуратура

2 хв читати
Лідер КПУ Симоненко фігурує в кримінальній справі у зв'язку із закликами до повалення конституційного ладу та пропагандою агресії - прокуратура

Прокуратура Києва розслідує кримінальне провадження у зв'язку із заявами лідера Компартії України Петра Симоненка на телеканалах із висловлюваннями про посягання на територіальну цілісність України та повалення конституційного ладу, зазначають у Генпрокуратурі.

"Прокуратура Києва ще 17 червня відкрила провадження за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання не територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури.

У відомстві зазначили, що кримінальне провадження розслідують у зв'язку з висловлюваннями П.Симоненка на низці телеканалів, в яких звучали заклики до насильницької зміни конституційного ладу.

Раніше спікер Генпрокуратури Юрій Бойченко на брифінгу повідомив: "Прокуратура Києва 17 червня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про кримінальне правопорушення за ч. 3 ст. 109 та ч. 2. ст. 110 КК України за фактом закликів до насильницької зміни конституційного ладу, розв'язування війни, а також пропаганди агресивних дій за участю народних депутатів України Олега Царьова, Петра Симоненка та Вадима Колесніченка". За його словами, згідно з матеріалами досудового розслідування Нацрада з питань телерадіомовлення надала записи фрагментів ефірної діяльності українських і російських телеканалів "Первый канал. Всемирная сеть" і "Россия 24". У цих записах, як заявив Ю.Бойченко, містяться заклики до насильницької зміни конституційного ладу з боку народних депутатів.

У прес-службі прокуратури Києва агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що лідеру Компартії не повідомляли про підозру у вчиненні зазначеного злочину. "Підозру йому не оголошували", - сказали в прокуратурі.

Водночас на сайті Комуністичної партії України міститься інформація з посиланням на П.Симоненка, який заявляє, що Генеральна прокуратура відкрила стосовно нього кримінальну справу. "Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти мене, звинувачуючи в сепаратизмі за мої виступи в парламенті", - наголосив політик.

Він зазначив, що інформацію про кримінальну справу озвучив представник Міністерства юстиції 14 серпня.

Найімовірніше, йдеться про виступ представника Мін’юсту на засіданні Окружного адміністративного суду Києва за позовом Мін’юсту і Держреєстру про заборону діяльності КПУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА