15:34 25.04.2014

Для проведення всеукраїнського референдуму 25 травня немає підстав, а для його організації вже недостатньо часу – заступник голови ЦВК

2 хв читати
Для проведення всеукраїнського референдуму 25 травня немає підстав, а для його організації вже недостатньо часу – заступник голови ЦВК

Для організації всеукраїнського референдуму 25 травня вже недостатньо часу, зазначає заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера. Крім того, за його словами, для його проведення немає необхідних підстав.

"До 25 травня залишився місяць. Суто з організаційної точки зору цього часу вкрай мало, щоб запустити всеукраїнський референдум за народною ініціативою відповідно до процедури, передбаченої Конституцією", - сказала заступник голови ЦВК на брифінгу в п'ятницю в Києві.

А.Магера зазначив, що за іншою процедурою, передбаченою Конституцією, можуть проводитися референдуми тільки з питання зміни території України, які призначаються Верховною Радою, і з затвердження закону про внесення змін до Конституції, які призначає президент.

Заступник голови ЦВК наголосив, що в. о. президента України не має права видавати указ про призначення будь-якого всеукраїнського референдуму, зокрема за народною ініціативою. Він також зазначив, що до Верховної Ради станом на сьогодні не поданий і навряд чи буде поданий закон про внесення змін до I, II або XIII розділів Конституції, які обов'язково мають бути винесені на референдум.

При цьому А.Магера не виключив, що в Україні може бути проведене консультаційно-дорадче опитування громадян України про ставлення до певних питань загальнодержавного значення. "Для цього найвищі органи державної влади мають ухвалити рішення на підставі внесення змін до закону про всеукраїнський референдум або шляхом ухвалення окремого закону", - сказав він.

Заступник голови ЦВК також зазначив, що його особиста позиція полягає в тому, що кілька регіонів не можуть диктувати всій країні, бути їй федеративною або унітарною державою, або які мови мають бути державними, а питання адміністративно-територіального устрою і застосування тих чи інших мов можна врегулювати на рівні парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА