11:26 21.01.2014

Країні потрібен загальнонаціональний діалог влади, опозиційних сил і громадських організацій - Кінах

2 хв читати
Країні потрібен загальнонаціональний діалог влади, опозиційних сил і громадських організацій - Кінах

Чергове загострення суспільно-політичного протистояння в країні потребує невідкладних, виважених, сконсолідованих дій, спрямованих на виведення з кризи держави, яка перебуває в зоні великих політичних, економічних, соціальних ризиків, заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), народний депутат Анатолій Кінах (фракція Партії регіонів).

Як повідомляє у вівторок прес-служба УСПП, А.Кінах наголосив, що ситуація в країні продовжує загострюватися, і тривожним чинником насамперед є стан вітчизняної економіки. У 2013 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року виробництво промислової продукції скоротилося на 4,7%. Значно знизилася інвестиційна привабливість країни, що призвело до скорочення приливу прямих іноземних інвестицій в економіку. Невирішення таких кричущих питань, як високий рівень енергоємності продукції, значний рівень зносу основних фондів, низькі продуктивність праці, конкурентоспроможність може призвести до втрати ринків збуту вітчизняної продукції, занепаду галузей промисловості, безробіття.

У зв'язку з цим президент УСПП зазначив, що більш ніж необхідно припинити протистояння в державі та перейти до вирішення нагальних економічних, соціальних проблем. Важливо об’єднати зусилля з недопущення подальшого нагнітання протиріч, тим паче з політичною, силовою складовою. Країні потрібен невідкладний загальнонаціональний діалог влади, опозиційних сил, громадських організацій.

"Держава, яка роздирається внутрішніми конфліктами, не спроможна забезпечити економічне зростання, захистити свої національні інтереси, особливо в умовах загострення конкуренції, зовнішнього політичного, економічного тиску. Тому треба докласти всіх зусиль для недопущення ескалації напруження в суспільстві та поглиблення соціально-економічної кризи", - зазначає А.Кінах.

Він висловив переконання, що і представники влади, і опозиціонери, громадянські активісти мають усвідомити свою величезну відповідальність за майбутнє народу, безальтернативно обрати для виходу з кризи мирні демократичні методи прозорого чіткого діалогу влади та суспільства.

"Прямі зустрічі опозиції та уряду, відкритий і чесний діалог із суспільством, відповідальний, методом інтелектуального штурму пошук виходу з ситуації, що склалася, – ось що потрібно народу, а не взаємні чергові звинувачування політиків, пошук компромату та істеричне нагнітання конфліктів", - переконаний він.

"Треба шукати, що нас об'єднує, а не роз'єднує. Незалежно від форми, люди вдалися до протесту з одних причин – їх турбує впевненість у завтрашньому дні, майбутнє дітей та онуків. Лише в діалозі, громадському обговоренні, спільному пошуку рішення – врятування держави та її народу", - підсумував А.Кінах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА