15:23 09.04.2013

Власенко має намір просити ВАСУ про перегляд рішення щодо позбавлення його депутатського мандата

2 хв читати
Власенко має намір просити ВАСУ про перегляд рішення щодо позбавлення його депутатського мандата

Екс-депутат, захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко надішле заяву до Вищого адміністративного суду України про перегляд рішення щодо позбавлення його депутатського мандата.

"Сьогодні я подам заяву до Вищого адміністративного суду України про перегляд постанови від 6 березня цього року у зв'язку з нововиявленими обставинами. Такими обставинами, зокрема, є те, що вже після рішення суду (про позбавлення С.Власенка депутатського мандата -. ІФ) я брав участь, не будучи ні депутатом, ні адвокатом, у судових справах у "справі Щербаня", як захисник Тимошенко", - повідомив С.Власенко на засіданні тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року у вівторок у Києві.

"Відсутність у мене посвідчення адвоката та відсутність у мене депутатського посвідчення, і моя участь у цьому судовому засіданні беззастережно підтверджує, що я не здійснював і не здійснюю адвокатську діяльність, а дію на інших правових підставах у цьому судовому засіданні", - підкреслив С.Власенко .

При цьому він спрогнозував, що ВАСУ відмовить у задоволенні його заяви.

Як відомо, С.Власенко є захисником екс-прем'єра Ю.Тимошенко в низці кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово наголошував, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра. Водночас С.Власенко був народним депутатом від "Батьківщини".

С.Власенко 22 лютого 2013 року заявив, що подав заяву до Ради адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво. Він зазначив, що, відповідно до чинного законодавства, право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подання заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Ю.Тимошенко.

6 березня 2013 року ВАСУ позбавив С.Власенка депутатського мандата, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументувати суміщенням С.Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

С.Власенко заявив, що має намір оскаржити рішення ВАСУ у ЄСПЛ.

12 березня С.Власенко подав заяву про перегляд рішення ВАСУ Верховним судом України, проте отримав відмову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА