10:09 05.12.2012

Складна економічна ситуація у світі потребує активізації торговельної взаємодії між Україною і Туркменістаном - Янукович

1 хв читати
Складна економічна ситуація у світі потребує активізації торговельної взаємодії між Україною і Туркменістаном - Янукович

Президенти України і Туркменістану Віктор Янукович та Гурбангули Бердимухамедов обговорили в Ашгабаті питання подальшого розвитку співпраці між двома країнами, повідомляє прес-служба глави Української держави.

В.Янукович на зустрічі зазначив, що всі наявні між сторонами домовленості наразі перебувають на стадії реалізації. Позитивній динаміці в розвитку двосторонніх відносин, на його переконання, сприяє також робота спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва. Президент звернув увагу на перспективи збільшення товарообігу між двома країнами.

"Непроста економічна ситуація у світі потребує активізації торговельно-економічної взаємодії між Україною та Туркменістаном", - додав В.Янукович, висловивши при цьому переконання, що вирішенню цього завдання сприятиме укладення угоди про зону вільної торгівлі.

У свою чергу президент Туркменістану зазначив, що між двома країнами розвиваються дружні відносини, які мають перспективи подальшої розбудови. "Ми будемо й надалі укріплювати наші відносини. У нас є взаєморозуміння та довіра з усіх питань", - сказав Г.Бердимухамедов. Він також відзначив позитивну динаміку розвитку торговельно-економічних зв'язків між Україною та Туркменістаном.

Г.Бердимухамедов запросив В.Януковича відвідати Туркменістан з візитом. Президент України прийняв запрошення. Він також наголосив, що Україна і Туркменістан готують до підписання пакет документів для вирішення "цілої низки міждержавних запитань, що відповідають викликам часу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА