17:37 23.04.2021

"Фармак" планує розширювати напрям R&D і нарощувати експортний потенціал - виконавчий директор

3 хв читати
"Фармак" планує розширювати напрям R&D і нарощувати експортний потенціал - виконавчий директор

"Фармак" планує розширювати напрям R&D і продовжить нарощувати експортний потенціал, повідомив виконавчий директор компанії Володимир Костюк.

"Ми плануємо розширення лабораторій і напрям R&D. Завдяки цьому ми зможемо, зокрема, швидше запускати генеричні лікарські засоби", - сказав він журналістам у четвер.

Костюк зазначив, що "Фармак", як і раніше, вважає важливим розвиток експортного потенціалу компанії.

"Запускаючи новий продукт, ми завжди розглядаємо можливості його присутності не тільки на території України, а й у сусідніх країнах. Насамперед ми розглядаємо європейські країни, країни Південно-Східної Азії, Південної та Північної Америки. Наша стратегічна мета - нарощувати експорт", - сказав він.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, до 2027 року "Фармак" планує збільшити частку експорту в структурі продажу до 40%. За підсумками 2020 року частка експорту становила 28,9%.

Водночас Костюк зазначив, що під час епідемії COVID-19 компанія своїм пріоритетом визначила забезпечення внутрішнього ринку препаратами, які застосовуються в терапії COVID-19.

"У нас є такі продукти, експорт яких ми зупинили, тому що в Україні не було закрито потребу в них. Це було важке рішення, адже деякі продукти ми експортували до більше ніж десяти країн, ми втратили від цього до $5 млн, але ми розуміли, що це стратегічні продукти", - сказав він.

Окрім того, Костюк наголосив, що "Фармак" має намір розвивати виробництво АФІ на своєму майданчику у Шостці, зокрема для ключових продуктів компанії, включаючи "Амізон".

"Є стратегічні проекти з розробки лікарських засобів. Це великі проекти, ми від них очікуємо великих результатів, і ми їх розглядаємо з точки зору вертикальної інтеграції, тобто можливості виробництва АФІ для них саме у нас", - сказав він.

Як повідомлялося, за підсумками 2019 року "Фармак" наростив частку експорту до 22,6% загального обсягу продажу.

"Фармак" інвестував EUR50 млн у новий виробничий корпус стерильних рідких лікарських засобів, який дасть змогу збільшити випуск стерильних рідких лікарських засобів удвічі. У відкритій до 95-річчя компанії побудованій із нуля семиповерховій будівлі розміщено понад 20 од. основного технологічного устаткування і приблизно 100 - інженерного. Нове виробництво оснащено лініями потужністю до 36 тис. ампул, 12 тис. флаконів, 7,5 тис. небул і 3,6 тис. пластикових флаконів на годину.

"Фармак" - лідер фармринку України, виробляє лікарські засоби в усіх чотирнадцяти терапевтичних групах. Щорічно компанія виводить на ринок майже 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів, у розробленні наразі приблизно 100 лікарських засобів. Експортує продукцію більше ніж до 25 країн світу.

За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність становили 3,4 млрд грн.

За підсумками 2019 року АТ "Фармак" отримало чистий прибуток у розмірі 1,056 млрд грн, що майже збігається з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, за підсумками 2018 року "Фармак" збільшив чистий прибуток на 25,16%.

АТ "Фармак" - член асоціації "Виробників ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА