12:37 29.01.2021

Американські вчені створили біосенсори для діагностики коронавірусу

2 хв читати
Американські вчені створили біосенсори для діагностики коронавірусу

Вчені Вашингтонського університету (Сіетл) розробили новий спосіб виявлення білків, із яких складається пандемічний коронавірус SARS-CoV-2, а також антитіл проти нього, йдеться у повідомленні вишу.

"Вони розробили біосенсори на основі білків, які світяться при змішуванні з компонентами вірусу або специфічними антитілами", - наголошується у прес-релізі.

На сьогодні для діагностики коронавірусної інфекції більшість лабораторій використовує метод ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції в реальному часі), який потребує спеціалізованого персоналу та обладнання.

Група дослідників на чолі з Девідом Бейкером, професором біохімії та директором Інституту дизайну білків у UW Medicine (Медичній школі Вашингтонського університету), розробила білкові конструкції, які розпізнають певні молекули на поверхні вірусу або антитіла, зв'язуються з ними, а потім випромінюють світло у результаті біохімічної реакції.

Вчені встановили, що ці сенсори не реагують на інші антитіла, які також можуть бути в крові, включаючи ті, які націлені на інші віруси, що запобігає хибнопозитивним результатам тесту.

"Ми показали в лабораторії, що ці нові сенсори можуть легко виявляти вірусні білки або антитіла в імітованій носовій рідині або донорській сироватці. Наша наступна ціль - забезпечити їх надійне використання в діагностичних цілях", - наводяться у повідомленні слова Бейкера.

Дослідники вважають, що аналогічні біосенсори можуть бути розроблені для виявлення важливих із медичної точки зору білків людини, таких як Her2 (біомаркер і терапевтична ціль для деяких форм раку грудей) і Bcl-2 (який має клінічне значення при лімфомах і деяких інших захворюваннях), інші види раку, а також бактеріальний токсин та антитіла, націлені на вірус гепатиту В.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА