19:09 09.10.2020

Уряд України виділив майже 261 млн грн на закупівлю лабораторного обладнання та залучення приватних лабораторій до тестування на COVID-19 за бюджетні кошти

1 хв читати
Уряд України виділив майже 261 млн грн на закупівлю лабораторного обладнання та залучення приватних лабораторій до тестування на COVID-19 за бюджетні кошти

Кабінет Міністрів України виділив майже 261 млн грн на закупівлю обладнання, витратних матеріалів у лабораторії Міністерства охорони здоров'я, а також на залучення приватних лабораторій до тестування на COVID-19 за державний рахунок.

Відповідну постанову з одноденним доопрацюванням уряд затвердив на засіданні в п'ятницю.

"Внести зміни до постанови Кабміну від 6 травня 2020 року №372, додатково виділивши лабцентрам МОЗ бюджетні кошти в сумі 100 млн грн на закупівлю послуг із проведення лабораторних досліджень, тестувань на COVID-19 методом ПЛР у медзакладах охорони здоров'я незалежно від форм власності. Цим актом ми залучаємо приватні лабораторії до процесу тестування", - прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання уряду.

"Виділити лабцентрам МОЗ, Центру громадського здоров'я та ДУ "Український науково-дослідний протичумний інститут ім. Мечникова" бюджетні кошти в сумі 160,898 млн грн на закупівлю додаткового лабораторного обладнання і витратних матеріалів на проведення ПЛР-діагностики", - додав міністр.

За словами міністра, кошти виділять шляхом перерозподілу в результаті економії при закупівлі засобів індивідуального захисту для медзакладів, які надають допомогу пацієнтам із COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА