09:44 21.11.2018

Верховний Суд направив справу стосовно відомої марки "Корвалол Corvalolum" на розгляд Великої палати

2 хв читати

Верховний Суд направив справу стосовно добре відомої марки "Корвалол Corvalolum" на розгляд Великої палати Верховного Суду.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник юридичного департаменту ПАТ "Фармак" (Київ) Дмитро Таранчук, таке рішення суд виніс у вівторок.

За його словами, цим рішенням Верховний Суд задовольнив клопотання третьої особи - ПАТ "Фармак" - про направлення справи на розгляд Великої палати Верховного Суду.

"Це рішення є законним і винесеним із дотриманням усіх процесуальних вимог, воно забезпечить неупереджений та об'єктивний розгляд справи", - наголосив юрист.

Як повідомлялося, Апеляційна палата МЕРТ у липні 2017 року визнала добре відому в Україні торговельну марку "Корвалол Corvalolum", що належить ПАТ "Фармак".

Фармфірма "Дарниця" (Київ), у свою чергу, відстоює право випускати власний препарат "Корвалол". Фармфірма звернулася до Господарського суду Києва з вимогою визнати це рішення МЕРТ недійсним, серед іншого, мотивувавши позовні вимоги тим, що популярність знака не підтверджується фактичними даними та доказами, що містяться в матеріалах справи Апеляційної палати МЕРТ. Суд першої інстанції відмовив фармфірмі в задоволенні позову, проте "Дарниця" оскаржила це рішення в Господарському апеляційному суді Києва, який задовольнив позов.

Як стверджують у "Фармак", "історично позначення "Корвалол", який випускається з 1960 року, належить саме "Фармак", оскільки препарат створив у 1960 році Київський хіміко-фармацевтичний завод ім. Ломоносова, правонаступником якого є ПАТ "Фармак".

З 1991 року ПАТ "Фармак" - єдиний виробник цього лікарського засобу на пострадянському просторі. При цьому ТМ "Корвалол" захищена в 15 країнах Європи та Середньої Азії: Німеччина, Польща, Литва, Латвія, Білорусь, Молдова, Румунія, Болгарія, Туркменістан, Вірменія, Грузія, Азербайджан, Таджикистан, Киргизстан і Казахстан.

Фармфірма "Дарниця" входить до десятки найбільших фармвиробників України та до десятки найбільших госпітальних постачальників. Її кінцевим бенефіціаром є Гліб Загорій.

ПАТ "Фармак" входить до трійки лідерів фармгалузі України, є членом асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ). Бенефіціар компанії - голова наглядової ради Філя Жебровська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА