19:48 10.04.2018

Виявлена Держлікслужбою прострочена серія популярного препарату була викрадена в 2015 році

2 хв читати
Виявлена Держлікслужбою прострочена серія популярного препарату була викрадена в 2015 році

Виявлена Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в Донецькій області прострочена серія препарату "Но-Х-ша", розчин для ін'єкцій 20 мг/мл по 2 мл в ампулі, виробництва ПрАТ "Лекхім-Харків", була викрадена під час транспортування на експорт у 2015 році.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в АТ "Лекхім" (Київ), коментуючи розпорядження Держлікслужби про заборону обігу однієї з серій цього препарату, розміщену на сайті відомства 4 квітня.

За інформацією Держлікслужби, територіальний підрозділ відомства в Донецькій області виявив в обігу цей лікарський засіб з інструкцією із застосування для Республіки Узбекистан та без сертифіката якості. Крім того, термін придатності цієї серії закінчився в липні 2017 року.

У разі виявлення зазначеного лікарського засобу Держлікслужба зобов'язує суб'єктів господарювання поінформувати її територіальні органи та вжити заходів для утилізації або знищення препарату.

"Серія 170714 "Но-Х-ша" була виготовлена й упакована в липні 2014 року для подальшої реалізації на ринку Республіки Узбекистан. Згідно з митною декларацією, ця серія разом з іншими лікарськими засобами була відвантажена та відправлена компанією "Лекхім" за маршрутом Харків (Україна) - РФ - Казахстан - Самарканд (Узбекистан). Транспортний засіб, який транспортував медикаменти, за інформацією Харківської митниці, зник і не перетнув кордону митної території", - йдеться у відповіді "Лекхіму" на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

У компанії зазначають, що про факт зникнення вантажу "Лекхім" поінформував начальника Держлікслужби в Черкаській області в серпні 2015 року.

"Нині тривають слідчі дії стосовно викраденого транспортного засобу з медикаментами", - повідомляє компанія.

У "Лекхімі" зазначають, що нині проблема контрафакту і контрабанди лікарських засобів на українському фармацевтичному ринку залишається актуальною, проте "завдяки своєчасним діям державних органів з незаконного обігу медикаментів контрафакт і контрабандну продукцію вилучають з обігу для подальшої утилізації або знищення".

"Методом боротьби з незаконною продукцією є лише постійний моніторинг ринку з боку територіальних органів Держлікслужби та інших уповноважених служб", - наголошує виробник.

АТ "Лекхім" очолює групу компаній, до якої входять ЗАТ "Технолог", ПрАТ "Лекхім-Харків".

Нині в продуктовому портфелі компанії - понад 160 торговельних найменувань, зокрема засоби для травної, серцево-судинної, респіраторної, нервової системи, системи крові та гемопоезу, опорно-рухового апарату, протимікробні, дерматологічні засоби, а також біологічно активні добавки, вироби медичного призначення, ветеринарні препарати.

Як повідомлялося, фармацевтична компанія АТ "Лекхім" (Київ) за підсумками 2017 року отримала 101,7 млн грн чистого прибутку, що на 6% більше порівняно з 2016 роком.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА