09:40 28.08.2021

Кабмін розпочав формування дорожньої карти для виконання кліматичних зобов'язань

1 хв читати
Кабмін розпочав формування дорожньої карти для виконання кліматичних зобов'язань

Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України спільно з шістьма іншими міністерствами (Мінфіном, Міненерго, Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Мінекономіки, Мінрегіоном) та Офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції розпочало розробку дорожньої карти ключових трансформацій для виконання оновленого Національно визначеного внеску до Паризької хартії (НВВ2).

"Сьогодні одне з головних завдань Міндовкілля у сфері зміни клімату – розробити операційний план заходів із реалізації оновленого Національно визначеного внеску до Паризької угоди, аби посилити внутрішню координацію і моніторинг виконання кліматичних цілей, а також задля розширення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та партнерами", - цитує міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Романа Абрамовського прес-служба відомства.

За його словами, уряд і міжнародні партнери мають розуміти, як Україна виконуватиме свої кліматичні цілі і яка підтримка для цього необхідна.

У представленій міністром концепції зазначено, що, згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів повинен до 30 січня 2022 року розробити та затвердити план заходів щодо реалізації НВВ2, концепцію залучення фінансових ресурсів, а також концепцію відповідності проектів і програм, що фінансуються з центрального та місцевих бюджетів, кліматичним цілям НВВ2.

Як повідомлялося, Україна відповідно до НВВ2 має до 2030 року скоротити викиди парникових газів на 65% від рівня 1990 року. Така мету поставлено та затверджено в постанові Кабміну від 30 липня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА