13:56 31.07.2021

Мета України щодо зниження викидів СО2 до 2030 р. може бути не виконана без міжнародної підтримки – торгпред

2 хв читати
Мета України щодо зниження викидів СО2 до 2030 р. може бути не виконана без міжнародної підтримки – торгпред

Відсутність належної міжнародної фінансової підтримки наражає на ризик досягнення Україною мети зі скорочення викидів СО2 до 2030 року до 35% від рівня 1990 року, написав торговельний представник України – заступник міністра економіки Тарас Качка в соцмережі Facebook.

За його словами, в іншому разі рівень викидів до 2030 року може збільшитися і становитиме 37-42% від рівня 1990 року.

"Порівнюючи горизонт зобов'язань (10 років) і попередній досвід України, яка з 2014 року страждає від низки макроекономічних криз і кризи у сфері безпеки, рівень викидів парникових газів у період до 2030 року може збільшитися і становитиме 37-42% викидів парникових газів від рівня 1990 року", – зазначив Качка.

Він зазначив, що мета другого національно визначеного внеску України в Паризьку угоду з клімату (НОВ2) досяжна у всіх сферах економіки за умов:

- збереження і поліпшення доступу ключових торговельних партнерів на зовнішні ринки;

- проведення стійкої і передбачуваної торговельної політики та відсутності обмежень і бар'єрів з боку учасників Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (Додаток I) та інших країн, які можуть застосовувати схожі обмеження і бар'єри;

- наявності доступу до фінансування проектів кліматичної модернізації з боку урядів розвинених країн, приватного сектору, міжнародних фінансових організацій та будь-яких інших донорів.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні в п'ятницю схвалив Оновлений (другий) національно визначений внесок України в Паризьку угоду, відповідно до якої викиди парникових газів мають скоротитися на 65% до 2030 року від рівня 1990 року.

Початковий внесок України в Паризьку угоду, прийнятий Кабміном у вересні 2015 року, ставив за мету знизити викиди парникових газів на 40% до 2030 року, тобто до 60% від рівня 1990 року.

Показник скорочення викидів на 65% до 2030 року було отримано з огляду на розрахунок, що в 1990 році викиди України з урахуванням землекористування та лісівництва становили 884 млн тонн. При цьому в 2019 році, згідно з кадастром, викиди CO2 становили 332 млн тонн – 37,6% від рівня 1990 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА