17:47 14.06.2024

Зміст "мирних пропозицій" Путіна вкрай образливий для міжнародного права - Подоляк

2 хв читати
Зміст "мирних пропозицій" Путіна вкрай образливий для міжнародного права - Подоляк

Зміст "мирних пропозицій" Україні, озвучених Путіним напередодні інавгураційного Саміту миру, є вкрай образливим для міжнародного права, також у ньому немає жодного реального бажання Путіна припинити війну, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Жодних нових "мирних пропозицій" від Росії немає. Суб'єкт Путін озвучив лише "стандартний набір агресора", який звучав уже багато разів. Його зміст цілком конкретний, вкрай образливий для міжнародного права й абсолютно красномовно свідчить про нездатність нинішнього російського керівництва адекватно оцінювати реалії", - написав Подоляк у мережі Х.

Так, за його словами, "пункт за пунктом "пропозиція РФ" має такий вигляд: 1. Віддайте нам свої території. 2. Відмовтеся від свого суверенітету і своєї суб'єктності. 3. Залиште себе без захисту (не вступайте до альянсів). 4. Зняти (разом із західними країнами) всі санкції повністю й негайно, щоб ми (Росія - ІФ-У) могли наповнити нашу мілітаризовану економіку і зробити більше інвестицій в інформаційні провокації у всьому світі. І найголовніше: 5. Терміново виправити "не/провал Росії" за рахунок України".

"Звісно, в цьому немає жодної новизни, немає реальних мирних пропозицій і бажання припинити війну. Зате є бажання не платити за цю війну і продовжувати її в нових форматах. Усе це повна профанація. Тому - ще раз: позбудьтеся ілюзій і перестаньте всерйоз сприймати образливі для здорового глузду "пропозиції Росії", - наголосив Подоляк.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін дозволив бронювати весь персонал сертифікованих протимінних операторів

ПП "Нижанковичі-Мальховичі" на польсько-українському кордоні повноцінно запрацює до кінця року

Держмитниця спростувала інформацію про відмову заводити контейнеровоз в Одеський порт через повільність митників

Зеленський разом із Сирським і Гнатовим прибули на Донеччину

Обмін військовополоненими вперше відбувся за участю представників російського офісу уповноваженого з прав людини - Лубінець

У Польщі українці з 2022 р. створили близько 8 тис. ТОВ і ще 50 тис. людей займаються приватним підприємництвом

Розпочалася реєстрація електронних кабінетів для вступників на основі 9 класів до закладів фахової передвищої освіти - Міносвіти

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетні удари РФ по Буковині

Головним пріоритетом можливого другого терміну Трампа буде якнайшвидше закінчення війни між РФ і Україною - ЗМІ

30 шкіл з усієї України стануть пілотними академічними ліцеями - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА