18:52 05.06.2024

Заступниця глави МЗС України під час візиту до Перу наголосила на важливості перуанської участі в Глобальному саміті миру на найвищому рівні

2 хв читати
Заступниця глави МЗС України під час візиту до Перу наголосила на важливості перуанської участі в Глобальному саміті миру на найвищому рівні

Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець 3-4 червня здійснила робочий візит до Республіки Перу, під час якого провела низку зустрічей для зміцнення й активізації двосторонніх відносин між країнами.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, Боровець провела розмову із заступником міністра закордонних справ Перу Петером Кенноком. Сторони обговорили шляхи поглиблення політичної та економічної двосторонньої співпраці, а також інтенсифікацію політичних контактів, включно з контактами на найвищому рівні.

Окрему увагу під час зустрічі заступниця глави МЗС України приділила обговоренню досягнення сталого миру в Україні та важливості залучення Перу до Формули миру президента України, а також участі цієї країни в Глобальному саміті миру у Швейцарії на найвищому рівні. Також Боровець запросила перуанську сторону долучитися до Міжнародної коаліції з повернення українських дітей.

Окрім того, під час зустрічі з міністром юстиції та захисту прав людини Перу Едуардо Араною заступниця міністра наголосила на важливості посилення співпраці у галузі правосуддя та прав людини, включно із зусиллями, спрямованими на притягнення Росії до відповідальності за вчинені воєнні злочини в Україні, а також за порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях.

Боровець зустрілася також із головою Комітету у закордонних справах Конгресу Перу Алехандро Агінагою, з яким порушила питання посилення міжпарламентської співпраці та подальшого зміцнення двосторонніх відносин між державами.

Крім цього, заступниця міністра відвідала Дипломатичну академію Перу для обговорення з ректором Хуліо Гарро Галвесом можливостей розвитку академічного обміну та співпраці у сфері підготовки дипломатичних кадрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

Українські діти знають, що життя та свободу треба виборювати - перша леді

Соцопитування: 33% українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 47% - у неправильному

Правоохоронці затримали зловмисників, які під виглядом військових пограбували жінку в Києві, відібравши 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА