18:29 23.03.2024

Перші українські пілоти пройшли базову підготовку під керівництвом ВПС Великої Британії

2 хв читати
Перші українські пілоти пройшли базову підготовку під керівництвом ВПС Великої Британії

Перші українські пілоти, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських ВПС, закінчили льотну школу і тепер продовжать поглиблену льотну підготовку з інструкторами з ВПС Франції, повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

"10 пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Великій Британії та колись стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від російських військ. Тепер група перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16", - йдеться в повідомленні Генштабу в суботу.

 

 

На сайті Міністерства оборони Великої Британії наводиться висловлювання міністра оборони країни Гранта Шаппса: "Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням початкової підготовки тут, у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомим навичкам Королівських ВПС ці пілоти пройшли одні з найкращих доступних тренувань і тепер на крок ближче до участі в боротьбі з незаконним вторгненням Росії".

У рамках курсу підготовки досвідчені інструктори Королівських ВПС навчали пілотів загальному керуванню літаком, польоту за приладами літака, навігації на низьких висотах та польоту у складних формуваннях. Вони також пройшли вивчення англійської мови, щоб допомогти в підготовці та підвищити взаємодію з повітряними силами НАТО – англійська є стандартною мовою міжнародних польотів.

Як зазначається в повідомленні, у рамках міжнародної програми для забезпечення підготовки пілотів та постачання літаків для України перші F-16 планується поставити до літа 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА