05:12 16.02.2024

Колишнього інформатора ФБР звинувачують у брехні про роль Байденів у бізнесі в Україні

2 хв читати
Колишнього інформатора ФБР звинувачують у брехні про роль Байденів у бізнесі в Україні

Спеціальний прокурор Девід Вайс звинуватив колишнього інформатора ФБР у наданні неправдивої інформації про причетність президента США Джо Байдена до ділових зв'язків його сина Хантера з українською енергетичною компанією Burisma, повідомляє CNN у четвер.

В обвинувальному висновку стверджується, що 43-річний Олександр Смирнов був конфіденційним джерелом інформації для ФБР із 2010 року і надав неправдиву інформацію про Байденів після того, як Байден-старший став кандидатом у президенти 2020 року.

Як вказується в документі, дані Смирнова "були фальсифікацією, сумішшю нічим не примітних ділових зустрічей і контактів, які справді мали місце бути, але пізніше, ніж він стверджував, і з метою просування Burisma, послуг і продуктів відповідача, а не для обговорення хабарів (Джо Байдену), коли він був на своїй посаді".

Зазначається, що Смирнов представив ФБР звіти про дві зустрічі з керівниками Burisma у 2015 і 2016 роках, під час яких вони зізналися, що найняли Гантера Байдена, щоб "захистити себе від усіляких проблем". За його даними, керівники Burisma заплатили по $5 млн Байденам, щоб Гантер "подбав про всі ці питання через свого батька".

"Обвинувачений контактував із керівниками Burisma 2017 року, після закінчення правління адміністрації Обами-Байдена і після того, як тодішнього генерального прокурора України було звільнено в лютому 2016 року, іншими словами, коли (Джо Байден) не мав можливості впливати на політику США і коли генеральний прокурор більше не перебував на своїй посаді", - йдеться в обвинувальному висновку.

Смирнов був заарештований 15 лютого в міжнародному аеропорту Лас-Вегаса і вперше постане перед федеральним судом у четвер вдень.

У грудні 2023 року члени палати представників підтримали резолюцію щодо продовження розслідування стосовно президента Джо Байдена в рамках процесу імпічменту.

Оголошуючи про початок розслідування імпічменту, тодішній спікер палати представників Кевін Маккарті заявив, що "довірений інформатор ФБР заявив про хабар родині Байдена". Республіканці в Конгресі неодноразово звеличували Смирнова як такого, що "заслуговує на довіру", і ставили його непідтверджені твердження на чільне місце у своєму розслідуванні імпічменту президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА