10:29 07.01.2024

В Україну з візитом прибула глава МЗС Японії

1 хв читати

В Україну з візитом прибула міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, щоб обговорити подальшу підтримку Києва в умовах війни з РФ, повідомляє JAPAN.TODAY.

"Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава здійснила в неділю неоголошений візит до України, щоб запевнити в подальшій підтримці країни в умовах війни з Росією, що триває", - пише видання.

Камікава, яка вперше з моменту вступу на посаду у вересні відвідує Україну, проведе переговори з урядовцями, зокрема з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Зазначається, що візит міністра передує конференції, запланованій у Токіо 19 лютого, метою якої буде обговорення після військового відновлення України.

Як повідомляється на сайті МЗС Японії, під час візиту "міністр Камікава ще раз підтвердить українській стороні, що послідовна політика Японії в підтримці України залишається незмінною навіть в умовах нинішньої важкої міжнародної ситуації".

Крім того, ідеться в повідомленні, "під час візиту міністр Камікава братиме участь у відвертому обговоренні з українськими партнерами зусиль із досягнення справедливого і міцного миру, яким українська сторона надає великого значення, а також потенціалу Японії для конкретного внеску в цей процес".

Планується, що під час цього візиту глава МЗС Японії візьме участь у церемонії передачі Україні великогабаритного енергетичного обладнання для надання допомоги в підготовці до зими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА