21:09 14.12.2023

Кулеба після рішення Євроради про відкриття переговорів: Усе було недаремно

2 хв читати
Кулеба після рішення Євроради про відкриття переговорів: Усе було недаремно

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Рішення почати переговори про вступ України до ЄС є новим початком для України і всієї Європи.

"Який історичний день! Домінує одна емоція: все було не дарма. Рішення розпочати переговори про вступ України в ЄС є новим початком для України та всієї Європи. Я дякую ЄС і всім лідерам за те, що вони дотримали свого слова. Я також вітаю Молдову і Ніку Попеску", - написав він у Х (Tвіттер).

Пізніше у своєму Інстаграмі міністр написав, що один із європейських лідерів сьогодні сказав йому, що "ми не вийдемо з цієї зали, поки не ухвалимо рішення".

"І це частково передає напругу останнього тижня. Але саме така рішучість творить історію. І віра в перемогу. Коли всі говорили, що результату не буде, президент Володимир Зеленський вірив у перемогу і працював на неї", - наголосив Кулеба.

Також він нагадав, що в понеділок після зустрічі з угорським міністром попросив трохи часу для дипломатії.

"Дякую, що ви повірили і чекали. Вітаю всіх із цим історичним днем! Зараз мій телефон розривається від дзвінків колег-міністрів закордонних справ ЄС. І це ще один доказ, що ніщо не зупинить вступ України до ЄС, бо такою є логіка історії та воля українського народу. Я говорив, говорю, і буду завжди повторювати це. А в Європі достатньо сил, які розуміють, що членство України в ЄС - це безпека і процвітання Європи", - зазначив Кулеба.

Також він додав, що "наш народ, наші воїни заслужили на цю перемогу".

"Перемогу, що є складовою нашої великої перемоги, яка так само неодмінно буде", - написав глава МЗС.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА