15:54 28.11.2023

Кулеба в Європарламенті: Маємо відкласти розбіжності й створити повноцінний Спецтрибунал за злочин агресії проти України

2 хв читати
Кулеба в Європарламенті: Маємо відкласти розбіжності й створити повноцінний Спецтрибунал за злочин агресії проти України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на конференції в Європейському парламенті в Брюсселі, закликав відкласти всі політичні й правові розбіжності та створити повноцінний Спецтрибунал за злочин агресії проти України.

"Злочин агресії проти України скоєно. Він має бути покараний. Якщо ми дозволимо Путіну та його соратникам уникнути відповідальності за злочини, ми приречемо наших дітей жити у світі, повному війн і несправедливості. Маємо відкласти всі політичні та правові розбіжності та створити повноцінний Спеціальний трибунал за злочин агресії проти України", - наводить слова Кулеби пресслужба МЗС України.

Кулеба особливо відзначив необхідність вирішення питання імунітетів так званої трійки: Володимира Путіна, його прем'єр-міністра й міністра закордонних справ.

Міністр зазначив, що Спеціальний трибунал також дасть змогу домогтися справедливості за загиблих українських військовослужбовців. За словами Кулеби, покарання за злочин агресії проти України є невід'ємною складовою забезпечення повної та всебічної відповідальності, що є однією з ключових складових Формули миру президента Володимира Зеленського.

За словами глави української дипломатії, однією з основних причин продовження агресії РФ проти України є надія Путіна на те, що війна на виснаження чи заморожений конфлікт дадуть змогу Росії та її керівництву уникнути відповідальності за скоєні злочини.

"Ми вже бачили, як швидко можуть спалахувати війни. На жаль, у світі існує багато сил, які вірять у війну як дієвий спосіб досягнення їхніх цілей. Якщо ці сили побачать, що російська агресія призвела для Москви до певних неприємностей, але загалом дозволила досягти цілей цієї агресії, то ніщо не завадить їм повторити російські дії в інших частинах світу", - наголосив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА