10:24 28.11.2023

Україна очікує предметного діалогу на конференції щодо виробництва зброї у Вашингтоні, який втілиться в контрактах, - Єрмак

3 хв читати
Україна очікує предметного діалогу на конференції щодо виробництва зброї у Вашингтоні, який втілиться в контрактах, - Єрмак

Україна очікує конструктивного діалогу на першій конференції зі спільного українсько-американського виробництва озброєння, яка відбудеться 6-7 грудня у Вашингтоні в США, сказав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі зі студентами та викладачами Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

"Ця подія надзвичайно важлива для нашої оборонної галузі. У заході візьмуть участь представники кількох десятків вітчизняних підприємств – як державних, так і приватних. Ще більше компаній – зі США. Очікуємо на конструктивний і предметний діалог, що втілиться в майбутньому в контракти. Ми будемо дуже раді залучати до конференції студентів та випускників вашого вишу", - сказав Єрмак.

Як повідомляється на сайті глави держави у вівторок, у зустрічі також узяли участь: міністр оборони України Рустем Умєров, міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Михайло Згуровський.

За словами Єрмака, розвиток українського військово-промислового комплексу - це важлива основа майбутніх безпекових гарантій для України, які наразі опрацьовують у межах вільнюської Спільної декларації G7 щодо підтримки нашої країни.

Умєров назвав інновації шляхом України до перемоги у війні з РФ, яка має величезні технічні та людські ресурси. "У нас уже суттєві досягнення. Кулеметні турелі на рухомих платформах, що знищують ворожу піхоту. Розвідувальні та ударні БПЛА, що знищують ворожу логістику, РСЗВ, артилерію та командні пункти. Морські дрони, що завдали поразки Чорноморському флоту РФ", - зазначив він, звертаючись до студентів.

"У нас є наша візія, візія президента – перемога. У нас є цей план перемоги. Тому, коли я закінчу цю доповідь, ми повинні пам’ятати: а) ми переможемо, б) у нас є план, в) ми повинні бути в Україні, працювати", - додав міністр.

Камишін розповів, що понад 200 компаній в Україні наразі виробляють автономні системи, які літають, пересуваються суходолом або водою, і ці компанії потребують нових інженерів. Він також зазначив, що з початку війни в "Укроборонпромі" пройшли практику майже 2 тис. студентів, третина з них залишилася працювати в компанії.

"Ми віримо в українську "оборонку". Ми віримо, що українська зброя здатна наблизити нас до перемоги. І ми віримо, що саме високотехнологічна продукція стане локомотивом відновлення нашої економіки", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна і США проведуть конференцію оборонних індустрій DFNC1: US Edition 6-7 грудня у Вашингтоні. Конференція стане продовженням першого Міжнародного форуму оборонних індустрій DFNC1, який відбувся у вересні в Києві і зібрав представників 252 оборонних компаній із понад 30 країн світу. У Міністерстві зі стратегічних галузей промисловості України наголошують, що конференція поглибить співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями України та США. У Білому домі наголосили, що конференція "є частиною зусиль уряду США щодо значного збільшення виробництва зброї для підтримки боротьби України за свободу і безпеку".

У заході візьмуть участь представники Ради національної безпеки і міністерств торгівлі, оборони та Держдепу США, а також українські колеги з Офісу президента і міністерств оборони, стратегічної промисловості та закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

За минулу добу на Харківщині одна людина загинула та десять постраждали в результаті ворожих обстрілів

Ворог зранку атакував три громади Сумської області

СБУ проводить "контррозвідувальні заходи" в Шевченківському районі Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА