11:09 27.11.2023

Страйкарі планують цілодобово блокувати рух вантажівок на прикордонному переході "Медика-Шегині" з понеділка - Держприкордонслужба

1 хв читати

Польські страйкарі планують у понеділок розпочати цілодобове блокування руху вантажівок у напрямку пунктів пропуску "Медика-Шегині" на українсько-польському кордоні, повідомляється у телеграм-каналі Державної прикордонної служби України.

"Згідно з інформацією, яку українським прикордонникам надали польські колеги, громадська акція з блокування руху вантажівок біля польського пункту пропуску "Медика", що навпроти українського "Шегині", від 27 листопада може відбуватися цілодобово", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, через протест польських перевізників, який розпочався 6 листопада, на прикордонних переходах "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова" та "Рава-Руська - Гребенне" черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку сягали до 40 км. За озвученою Мінвідновлення інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів, а потік вантажних автомобілів через нього впав на 20-25%. У четвер, 22 листопада, блокада українсько-польського кордону поширилася на прикордонний перехід "Шегині-Медика".

Організатори блокади повідомляли, що, згідно з офіційним дозволом місцевої влади, вона триватиме до 3 січня 2024 року, проте на окремих пунктах уже є дозволи про її продовження до лютого.

Учасники переговорів із боку України розраховують, що рішення про розблокування кордону буде досягнуто після призначення в Польщі нового уряду за підсумками нещодавніх виборів, яке очікується до середини грудня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА