19:57 20.11.2023

Прем'єр Фінляндії не виключив подальших заходів на кордоні з РФ

1 хв читати
Прем'єр Фінляндії не виключив подальших заходів на кордоні з РФ

Фінляндія може вжити подальших заходів, таких як закриття КПП на кордоні з Росією, якщо буде така необхідність, заявив прем'єр-міністр країни Петтері Орпо в понеділок.

"Ситуація розвивається в поганому напрямку. Якщо змін не буде, ми вживемо більше заходів і, якщо необхідно, то швидко", - наводить слова міністра газета Yle.

У повідомленнях ЗМІ зазначається, що, за словами Орпо, Фінляндія бачить ознаки того, що зростання кількості мігрантів, які намагаються потрапити через Росію до Фінляндії, не є випадковим, а є результатом якихось "організованих зусиль".

Минулого тижня Фінляндія закрила кілька пропускних пунктів на кордоні з РФ через ситуацію з мігрантами, які прагнуть потрапити в країну. Пізніше у ЗМІ з'явилися повідомлення про можливе повне закриття російсько-фінського кордону.

Напередодні було скупчення мігрантів біля міжнародного пункту пропуску "Люття" в Карелії.

Як повідомлялося з посиланням на агентство PAP, у фінському Вартіусі розпочалося зведення додаткових захисних бар'єрів. За допомогою армійської важкої техніки, екскаваторів і кранів ставлять паркани та інші загородження, покликані забезпечити захист прикордонного пункту пропуску від неконтрольованого напливу іммігрантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА