17:19 13.11.2023

ВАКС заочно заарештував нардепа Дубневича

2 хв читати
ВАКС заочно заарештував нардепа Дубневича

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про заочний арешт чинного народного депутата, підозрюваного у справі про розкрадання газу на 2,1 млрд грн, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"13 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід чинному народному депутату України, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку", - йдеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією прокуратури, суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, й обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що цього депутата також обвинувачують у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці". 2 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення його в міжнародний розшук.

У САП не зазначають імені підозрюваного нардепа, йдеться про Ярослава Дубневича.

10 жовтня 2023 року НАБУ і САП повідомили народному депутату України про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн і легалізації незаконно отриманого прибутку.

За інформацією НАБУ, він є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили в січні 2018 року (епізод із розкрадання газу на 1,4 млрд грн) і в серпні 2020 року (епізод із розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України. Оскільки народний депутат не прибув до НАБУ для повідомлення йому про підозру уповноваженим прокурором САП зазначену процесуальну дію виконано в порядку статті 135 КПК України.

За версією слідства, протягом 2013-2017 років народний депутат України організував заволодіння природним газом підконтрольними йому посадовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська обл.) на загальну суму понад 2,1 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА