06:42 09.11.2023

Війська РФ продовжують наступальні дії поблизу Авдіївки

2 хв читати
Війська РФ продовжують наступальні дії поблизу Авдіївки

Російські війська продовжили наступальні операції біля Авдіївки і, як повідомляється, просунулися 8 листопада, - йдеться в огляді Інституту вивчення війни ISW.

Український генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили атаки російських військ біля Кераміка (14 км на північний захід від Авдіївки), Степового (3 км на північний захід від Авдіївки), Авдіївки, Тоненького (7 км на північний захід від Авдіївки) і Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки). Російські джерела стверджують, що російські війська біля Водяного (7 км на північний захід від Авдіївки) чинять тиск на українські сили в напрямку Сєверного (6 км на захід від Авдіївки) і Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки), повідомляють аналітики Інституту.

Російські джерела продовжують стверджувати, що війська РФ просунулися поблизу залізничної лінії біля Степового, але українські джерела заявили, що російські війська зазнали великих втрат під час цього наступу. Офіційний представник групи військ "Таврія" ЗСУ України полковник Олександр Штупун заявив 7 листопада, що російські війська у Авдіївки за минулу добу втратили 585 осіб під час атак легкої піхоти без підтримки бронетехніки.

Українські офіційні особи зазначили, що російські війська продовжують брати участь у наступі в Авдіївці, незважаючи на великі втрати і негоду. Представник української армії Антон Коцукон заявив, що російські сили зосередили на авдіївському напрямку 40 тисяч "резервів", хоча незрозуміло, скільки з них задіяно в наступальних операціях. Голова Авдіївської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські війська, імовірно, готові провести третю хвилю наступу на Авдіївку, але негода заважає використанню російської техніки, повідомляють в ISW.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки погодинних відключень у вівторок працюватимуть усю добу - YASNO й обленерго

Верещук: Ініціювавши Саміт миру, Україна свою домашню роботу зробила, тепер слово за світовою спільнотою

Магістральний водогін "Запоріжжя-Томаківка-Марганець" запущено в роботу

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 19:00

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Полтавському району зросла до 12, серед них двоє дітей - ОВА

Україна проведе консультації щодо реструктуризації євробондів з їхніми власниками за межами спецкомітету - Мінфін

НАУ реорганізують із ДУ в державне некомерційне підприємство

Сили оборони України за півтора місяця вразили в Криму близько 15 систем ППО ворога - Стратком ЗСУ

У Полтавському районі після обстрілу знеструмлені 55 тис. абонентів - обладміністрація

Третина українців підтримує новий закон про мобілізацію, половина не підтримує - соцопитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА