14:43 01.11.2023

ДБР у Києві викрило групу зі співробітників ТЦК, які організували схему для ухилянтів

2 хв читати
ДБР у Києві викрило групу зі співробітників ТЦК, які організували схему для ухилянтів

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили в Києві злочинну організацію зі співробітників територіальних центрів комплектування (ТЦК), які створили масштабну схему ухилення від мобілізації.

"Працівники ДБР спільно з СБУ викрили та заблокували масштабну схему ухилення від мобілізації. До неї були залучені посадовці дев’яти військкоматів переважно з Києва та області, керівниця ВЛК Макарівського району Київщини та спільники з інших областей України", - повідомляється в телеграм-каналі ДБР у середу.

За інформацією відомства, організував оборудку ексначальник Київського обласного військового комісаріату, який вийшов на пенсію, проте зберіг необхідні зв'язки.

"Під його контролем інші учасники злочинної організації вносили завідомо недостовірні дані до військово-облікових документів про зняття чоловіків з обліку через непридатність до військової служби за станом здоров'я. До пакета документів входили підроблені довідки ВЛК, оформлені без проходження військовозобов'язаними встановленої процедури", - зазначають у бюро.

У ДБР уточнюють, що більшість документів оформляли через один із районних ТЦК та СП Київської області, але до схеми були залучені представники ще щонайменше семи київських районних військкоматів та одного на Закарпатті.

"Організатор чітко продумав структуру злочинного угруповання. Одна частина відповідала за рекрутинг клієнтів, інша - за незаконне оформлення документів. Представники обох "гілок" для конспірації між собою не перетиналися", - зазначено в повідомленні.

За попередніми даними слідства, за цією схемою за кордон могло виїхати щонайменше 100 ухилянтів. Повністю задокументовано 40 епізодів отримання грошей. Вартість протиправної послуги становила від $6 тис. до $10 тис. з однієї людини залежно від стартового пакета документів. Клієнтами були як учорашні студенти, так і банкіри з дорослими синами.

Під час понад 40 обшуків за місцями роботи в ТЦК та проживання фігурантів у різних регіонах України правоохоронці вилучили документацію та носії інформації, що підтверджують реалізацію протиправної схеми. Наразі організатору та ще шістьом фігурантам повідомлено про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА