13:31 30.10.2023

СБУ затримала "чорних зброярів", які хотіли продати криміналітету снайперську зброю і гранатомети

2 хв читати

Служба безпеки України затримала трьох зловмисників, які мали намір продати криміналітету зброю і боєприпаси, знайдені у звільнених від російської окупації районах на півдні та сході України.

У телеграм-каналі СБУ в понеділок зазначається, що в результаті комплексних заходів у Вінницькій, Миколаївській та Закарпатській областях затримано організаторів нелегального бізнесу. "Зловмисники намагалися продати криміналітету зброю та боєприпаси, знайдені в деокупованих районах на півдні та сході нашої держави. Серед вилученого у фігурантів – російський танковий кулемет, гранатомети, снайперська зброя та вибухівка", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, у Вінницькій області затримано зловмисника, який підготував до продажу цілий арсенал трофейної зброї та боєприпасів на загальну суму 3 млн грн.

"Зловмисник скуповував пошкоджені зразки засобів ураження через спеціалізовані інтернет-платформи, а потім відновлював їхні бойові властивості та підшуковував клієнтів для збуту", - уточнюється в повідомленні.

Задокументовано, що фігурант намагався продати російський АК-12 і снайперську гвинтівку Драгунова майже за 300 тис. грн.

На Закарпатті затримано голову місцевої громадської організації, який зберігав у машині знайомого ручний кулемет Дегтярьова з патронами.

"Також, за наявними даними, крім нелегального зберігання зброї фігурант ймовірно причетний до розкрадання волонтерських коштів, які він збирав нібито для потреб ЗСУ", - заявляють у спецслужбі.

Як зазначають у СБУ, розглядається версія, що він інсценував замах на себе та пограбування власного офісу, щоб приховати сліди злочину.

У Миколаївській області, згідно з повідомленням, співробітники СБУ виявили ще один схрон із бойовими засобами ураження. "Тайник був облаштований у складському приміщенні на території місцевого гаражного кооперативу. Під час комплексних заходів встановлено "власника" арсеналу. Ним виявився місцевий житель, який звозив до схованки зброю та боєприпаси з місць колишніх боїв на території регіону", - інформують у спецслужбі.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою.

Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА