02:38 27.10.2023

Фонд Клуні передав до прокуратури ФРН три справи проти командирів армії РФ, які вчинили злочини в Україні

2 хв читати
Фонд Клуні передав до прокуратури ФРН три справи проти командирів армії РФ, які вчинили злочини в Україні

Фонд Джорджа і Амаль Клуні "За справедливість" (Clooney Foundation for Justice, CFJ) направив три подання до Федеральної прокуратури Німеччини з проханням розслідувати злочини росіян в Україні, повідомляється на сайті Фонду 26 жовтня.
"Організація подала детальні досьє про правопорушників і представляє інтереси 16 постраждалих і сімей загиблих. Одну зі справ було подано спільно з постійним партнером CFJ - українською правозахисною організацією Truth Hounds", - ідеться в повідомленні.
Усі три досьє подано щодо командирів вищого і середнього рівня, яких The Docket ідентифікував як найбільш імовірних причетних до злочинів. Кожне подання містить детальну доказову базу. Крім того, всі досьє містять детальний аналіз відповідного міжнародного права та національного законодавства.
Перша справа стосується невибіркового ракетного обстрілу курорту на Одещині, унаслідок якого влітку 2022 року загинули 22 цивільні особи та ще 40 отримали серйозні поранення. The Docket представляє інтереси 11 сімей загиблих і постраждалих.

У фокусі другої справи - командири російських сухопутних військ, які під час окупації Харківської області з березня по вересень 2022 року незаконно затримали, катували і стратили чотирьох чоловіків. The Docket представляє інтереси родин трьох із чотирьох загиблих.

Третя справа ідентифікує командирів російських підрозділів, причетних до низки злочинів, включно зі стратами, тортурами, сексуальним насильством, мародерством та іншими злочинами під час окупації Київської області в березні 2022 року. The Docket представляє постраждалого від тортур і сім'ю чоловіка, вбитого російськими військовими під час окупації.

Подання також були передані до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) для підтримки зусиль Суду щодо притягнення вищого керівництва Росії до відповідальності за злочини, вчинені в Україні.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року команда юристів-міжнародників і розслідувачів, які працюють у межах програми CFJ The Docket, збирають докази та готують подання, які докладно описують типи порушень, скоєних російськими військовими в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА