03:23 27.10.2023

США перекидають близько 900 військовослужбовців на Близький Схід - Пентагон

1 хв читати
США перекидають близько 900 військовослужбовців на Близький Схід - Пентагон

 Близько 900 американських військовослужбовців перебувають у процесі перекидання в район операцій Центрального командування США на Близькому Сході, заявив прес-секретар Пентагону генерал Патрік Райдер 26 жовтня.
"Я не буду говорити про конкретні місця дислокації цих сил, я можу підтвердити, що вони не прямують до Ізраїлю", - сказав Райдер. 
За його словами, підрозділи та особовий склад призначені для підтримки регіональних зусиль зі стримування і подальшого зміцнення можливостей захисту сил США. До них відносяться сили, які раніше перебували в стані готовності і розгортаються з континентальної частини Сполучених Штатів. Ці підрозділи включають в себе кілька батарей Patriot і Avenger, а також пов'язані з ними елементи штабу ППО. 
Райдер також повідомив, що в період із 17 до 26 жовтня сили США і коаліції зазнавали атак щонайменше 12 разів в Іраку і чотири рази в Сирії із застосуванням ударних безпілотників і ракет односторонньої дії. Генерал не назвав конкретні групи, які взяли на себе відповідальність за ці напади. Усе, що він сказав, це "ми знаємо, що ці групи пов'язані з Іраном".
Райдер підтвердив, що Сполучені Штати відправляють до Ізраїлю дві американські системи "Залізний купол", щоб допомогти ще більше зміцнити можливості протиповітряної оборони і захистити громадян від ракетних обстрілів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА