10:46 26.10.2023

Україна розраховує на допомогу Іспанії в розмінуванні с/г земель

2 хв читати
Україна розраховує на допомогу Іспанії в розмінуванні с/г земель

Україна розраховує на допомогу Іспанії в розмінуванні сільськогосподарських земель для відновлення їх виробничого потенціалу та подальшого експорту агротоварів для гарантування глобальної продовольчої безпеки, заявила перша віцепрем'єрка - міністерка економіки та продовольства Юлія Свириденко на зустрічі з послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Аранда Хагу.

"Глобальна продовольча безпека – це один з напрямів, де ми розраховуємо на тісне співробітництво між нашими країнами. Попри військову агресію росії, Україна залишається гарантом світової продовольчої безпеки. Відтак ми маємо якнайшвидше відновити економічний потенціал наших земель та забезпечити безперешкодну доставку українського продовольства тим країнам, що його потребують", - наводить слова глави відомства пресслужба Мінекономіки.

Водночас Свириденко нагадала, що наразі понад 170 тис. кв. км території країни вважаються потенційно забрудненими мінами і снарядами, що не розірвалися. При цьому Україна спільно з партнерами спрямовує зусилля на очищення сільгоспземель, здатних прогодувати десятки мільйонів людей не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Вона додала, що Україна розраховує на підтримку Іспанії у сфері розмінування українських сільгоспземель і в питаннях експорту продовольства.

На зустрічі також обговорювали питання локалізації виробництва на території України, страхування воєнних ризиків для іспанських компаній, які співпрацюють з українським бізнесом.

Мінекономіки нагадало, що під час проведення першої Міжнародної донорської конференції з гуманітарного розмінування в Україні, що відбулася в Хорватії 11-12 жовтня, було заявлено, що Іспанія виділить EUR1,5 млн на підтримку гуманітарного розмінування в Україні.

Для підтримки приватного сектору України Іспанія в липні 2023 року вирішила виділити EUR70 млн через Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) на розвиток українського малого та середнього підприємництва. Також Іспанія запроваджує два фінансові інструменти кожен по EUR30 млн: кредитні гарантії та відшкодування ризиків для іспанських компаній, що працюватимуть в Україні з реалізації проєктів відновлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА