10:36 19.10.2023

Екскерівнику "Укртелефільму" призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі

2 хв читати
Екскерівнику "Укртелефільму" призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) на засіданні в середу, 18 жовтня, оголосила вирок, згідно з яким колишнього керівника ДП "Укртелефільм" і директора приватного підприємства визнано винними в продажу майнових прав на нерухомість державного підприємства, що завдало понад 67,73 млн грн збитків.

"За вироком суду екскерівника "Укртелефільму" визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 364 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки, зі штрафом розміром 17 тис. грн", - повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Директора підприємства визнано винним за ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч .2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК України. За вироком суду йому призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки, зі штрафом розміром 17 тис. грн та конфіскацією половини належного йому на праві власності майна.

"Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, у 2017-2018 роках нинішній і колишній керівники "Укртелефільму" у змові з колишнім керівником відділу з правових питань держпідприємства, приватними особами та заступником голови Держкомтелерадіо на підставі підроблених документів без дозволу Держкомтелерадіо продали приватній юрособі належні державному підприємству майнові права на більш ніж 60 об'єктів нерухомості у столиці.

Частину нерухомості спільникам вдалося зареєструвати на підконтрольну юрособу, в подальшому для легалізації злочинно набутого майна вдалося перереєструвати на підконтрольних фізичних та юридичних осіб. Кінцевою метою злочину був продаж нерухомості за ринковими цінами. Внаслідок цих дій "Укртелефільму" завдано майже 67,73 млн грн збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА