17:23 16.10.2023

ФСБ Росії намагається сформувати нову агентурну мережу для "розгойдування" внутрішньоукраїнської дестабілізації - Данілов

2 хв читати
ФСБ Росії намагається сформувати нову агентурну мережу для "розгойдування" внутрішньоукраїнської дестабілізації - Данілов

Федеральна служба безпеки РФ вдається до активних спроб сформувати нову агентурну мережу для "розгойдування" внутрішньоукраїнської дестабілізації, упевнений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Як написав він на своїй фейсбук-сторінці, "єдиний шанс росії здолати Україну - внести розкол і занурити українців у внутрішнє протистояння, саме цим кремль успішно займався останні десятиліття: ділив Україну на сорти, створював російські проксі-партії, корумпував політиків, фальсифікував історію".

"Зараз, за всіма ознаками, фсб рф робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії", - зазначив Данілов.

Так, за його словами, "у перспективі йдеться про розгортання політичного проєкту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, а паралельно з цим здійснюється інформаційна інтервенція зі спробами розхитати процес внутрішньоукраїнської дестабілізації".

"Ознаками такої діяльності є різка активізація різних "експертів", "акторів-розвідників" та іншого роду аферистів у просуванні російською мовою російського ж порядку денного. Саме вони в цей момент кричать про "провал" контрнаступу, натякають на необхідність перегляду цілей війни (і це вже не вихід на кордони 1991 року), роздають поради як воювати ЗСУ, видають фальшиві інсайда про "конфлікти" серед військово-політичного керівництва, закликають прийняти "хороших росіян" і врешті-решт натякають, що з Росією необхідно домовлятися", - написав Данілов.

Водночас секретар РНБО не називав конкретних прізвищ.

При цьому, він зазначив, що українські правоохоронні структури уважно відстежують прояви таких ворожих дій, виявляючи і припиняючи їх.

"Своєю чергою, українці мають проявити високий ступінь інформаційної охайності, щоб не забруднитися продуктами російської інформаційної "життєдіяльності"", - упевнений секретар РНБО.

Раніше ексрадник Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що "російсько-українська війна зайшла в глухий кут, через що українцям необхідно змінити чинне політичне керівництво і провести нові вибори".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА