12:36 11.10.2023

СБУ повідомила про підозру ворожому снайперу, який під Донецьком убив 21 військового ЗСУ

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру ворожому снайперу, який під Донецьком убив 21 військового ЗСУ

Служба безпеки України повідомила про підозру жителю Донецька - ворожому снайперу, який убив щонайменше 21 військового ЗСУ під час бойових дій, інформують у СБУ.

"Кіберфахівці Служби безпеки зібрали доказову базу на ще одного зрадника, який вступив до окупаційних угруповань рф і воював проти Сил оборони на східному фронті. Зловмисник входив до складу ворожого підрозділу снайперів, що обстрілював позиції українських військ у районі Донецька", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в середу.

За інформацією СБУ, встановлено, що за час ведення бойових дій на передовій фігурант убив щонайменше 21 військовослужбовця ЗСУ.

Українські захисники захопили ворожого снайпера в полон наприкінці літа цього року поблизу селища Невельське Покровського району Донецької області.

За даними слідства, затриманий - житель тимчасово окупованого Донецька, який працював комірником у місцевому автомагазині, у 2015 році приєднався до так званої народної міліції "ДНР".

"Там він отримав позивний "Мєсний" і пройшов навчання в російських таборах підготовки бойовиків під керівництвом інструкторів-спецназівців з країни-агресора. Після тренувань на полігонах його призначили до складу "окремого взводу снайперів 100 окремої мотострілецької бригади", яка підпорядковувалася командуванню 1 армійського корпусу зс рф", - зазначено в повідомленні.

У СБУ уточнюють, що в лавах ворожого підрозділу зловмисник виконував бойові завдання російських командирів проти сил АТО на сході України.

Після початку повномасштабного вторгнення рф зрадника включили до лав окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора. Разом з російськими загарбниками він брав безпосередню участь у бойових зіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля Пісків та Мар’їнки.

"У грудні 2022 року підрозділ ворожого снайпера отримав від гауляйтера Пушиліна так званий орден республіки за участь у війні проти України", - уточнюється в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА