09:08 11.10.2023

Україна і Хорватія підписали угоду про співпрацю у сфері розмінування

2 хв читати
Україна і Хорватія підписали угоду про співпрацю у сфері розмінування

Міжурядову угоду про співробітництво у сфері розмінування підписали у вівторок у Загребі перша віцепрем'єрка - міністерка економіки України Юлія Свириденко та віцепрем'єр - міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божиновіч у присутності прем'єра Хорватії Андрія Пленковича, повідомляє Мінекономіки України.

"Україна дуже вдячна хорватському народові та уряду Хорватії за політичну, військову, фінансову та гуманітарну підтримку, яку отримує наша держава та українці від початку широкомасштабного вторгнення... І сьогодні Україні потрібен досвід Хорватії у сфері розмінування та реконструкції і відбудови", - зазначила Свириденко під час розмови з Пленковичем.

Вона також подякувала Хорватії за програми з оздоровлення українських захисників та дітей українських бійців.

Виступаючи під час підписання угоди про співпрацю у сфері розмінування, Свириденко зазначила, що машини для розмінування хорватського виробництва вже працюють на українських полях, а влітку українські та хорватські виробники домовилися про локалізацію виробництва таких машин в Україні.

"Сьогодні ми посилюємо взаємодію. Міжурядова угода про співробітництво у сфері розмінування започатковує новий етап співробітництва урядів, експертів, фахівців у сфері розмінування, виробників обох країн", - сказала перша віцепрем'єрка.

Угода передбачає співробітництво, зокрема, за такими напрямами: заходи нетехнічного і технічного обстеження, розмінування, очищення територій; навчання населення ризикам, пов'язаним із вибухонебезпечними предметами, надання допомоги постраждалим від мін; розробка нормативно-правової бази та стандартних процедур у сфері протимінної діяльності.

Крім того, в його рамках передбачаються тренінги для фахівців, обмін досвідом серед експертів, викладачів з підготовки фахівців з розмінування, передача експертних знань і найкращих практик; обмін знаннями з виробництва засобів захисту, обладнання для пошуку мін і розмінування, у сфері підготовки та сертифікації мінно-пошукових собак.

Під час зустрічі в Загребі сторони обговорили також питання посилення співпраці між країнами в економічній сфері та питаннях відновлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА