11:55 10.10.2023

Понад 120 військових загинули в боях із ХАМАС - армія оборони Ізраїлю

1 хв читати

Щонайменше 123 ізраїльських солдати стали жертвами бойових дій між Ізраїлем і палестинськими бойовиками ХАМАС, повідомляє видання Haaretz із посиланням на представника армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніеля Хагарі.

За його даними, ще приблизно 50 військових бойовики взяли в заручники і перевезли в Сектор Гази.

Хагарі додав, що Ізраїль кожні чотири години завдає авіаударів по анклаву.

Зі свого боку, ВПС Ізраїлю повідомили, що повернули з Європи сотні ізраїльських військовослужбовців для участі в бойових діях.

"Сьогодні транспортні літаки ізраїльських ВПС повернули до Ізраїлю сотні бійців ЦАХАЛ, які були за кордоном, щоб вони взяли участь в операції "Залізні мечі", - йдеться в повідомленні ВПС у соцмережі X (твіттер).

Зазначається, що перекидання військових з Європи відбулося в межах зусиль ЦАХАЛ із мобілізації додаткових сил для бойових дій проти ХАМАС.

Із Сектора Гази 7 жовтня було завдано ракетних ударів по південних і центральних районах Ізраїлю. Палестинські бойовики вантажівками і парапланами проникли з Гази на ізраїльську територію. У відповідь Ізраїль оголосив про початок операції "Залізні мечі". Ізраїльська влада офіційно заявила, що країна перебуває у стані війни.

Раніше Ізраїль повідомляв про 900 убитих солдатів і мирних жителів, а палестинська влада - про 700 загиблих у Секторі Гази і на Західному березі річки Йордан.

Джерело: https://www.haaretz.com/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА