16:30 30.09.2023

УВКБ ООН має намір надати українцям допомогу на $123 млн для проходження цієї зими

2 хв читати
УВКБ ООН має намір надати українцям допомогу на $123 млн для проходження цієї зими

Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) оцінює загальні потреби допомоги українським біженцям, вимушеним переселенцям та іншим групам населення, які постраждали від війни, на проходження майбутньої зими в $123 млн, а ще $5,2 млн - на подібну допомогу в Молдові.

"УВКБ ООН визначило пріоритетність адресної допомоги в зимовий період із вересня 2023 року до лютого 2024 року для 900 000 вразливих, переміщених і постраждалих від війни людей в Україні та 55 000 біженців у Молдові", - йдеться у звіті управління "Молдова та Україна 2023-2024: Відповідь УВКБ ООН на підготовку до зими".

Згідно з ним, грошова допомога залишається переважним способом надання допомоги населенню в задоволенні потреб, пов'язаних із зимою, зокрема в оплаті енергії та оренді, оскільки від початку війни вартість життя в Україні та Молдові суттєво зросла.

Зазначається, що там, де видача готівки неможлива, УВКБ ООН і партнери роздаватимуть обігрівачі та непродовольчі товари, а також надаватимуть житло і допомогу в забезпеченні житлом, щоб допомогти сім'ям залишатися в теплі, безпеці та гідному становищі.

Уточнюється, що 450 тис. осіб отримають грошову допомогу.

Ще 15,75 тис. осіб буде забезпечено житлом або їм буде надано підтримку в теплоізоляції. Зокрема, сюди входить грошова допомога у вигляді орендної плати для 1,35 тис. переміщених домогосподарств, які наразі проживають у гуртожитках, комплекти швидкої термоізоляції для 3000 домогосподарств і 938 твердопаливних обігрівачів для сільських будинків.

Крім того, 250 тис. осіб буде забезпечено необхідними для зими непродовольчими товарами, зокрема термоковдрами, кухонними гарнітурами, матрацами, спальними мішками, лампами, термосами і рушниками. Крім того, ще 62,25 тис. осіб отримають зимові куртки і черевики.

Ще 18 тис. осіб будуть охоплені через догляд і обслуговування 362 колективних об'єктів, включно з їх дрібним ремонтом, а також підтримкою систем опалення та електропостачання.

Крім того, підготовлено генератори, достатні для обслуговування 104 тис. осіб, які будуть розподілятися в міру необхідності.

Щодо Молдови, то 55 тис. осіб отримають додаткову грошову допомогу для покриття зимових потреб, а більше ніж 20 громадським приміщенням, включно з громадськими центрами, центрами розміщення біженців та установами з догляду за дітьми, буде надано допомогу в забезпеченні інфраструктури та опалення.

Джерело: https://reporting.unhcr.org/operational/situations/ukraine-situation

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА