07:29 30.06.2023

У США хочуть оснастити десантні кораблі різними типами безпілотних апаратів

2 хв читати

Американське командування має намір в майбутньому розміщувати різні типи безпілотних апаратів на десантних кораблях, які використовуватиме Корпус морської піхоти США, повідомляє Defense news.

У червні відповідні зміни внесли до плану реструктуризації сил Корпусу морської піхоти США (Force Design 2030), реалізація якого має посилити боєздатність цього роду сил у складі ВМС і підготувати його до майбутнього конфлікту з Китаєм.

"У майбутньому кораблі амфібійних сил матимуть ще більше функцій: вони слугуватимуть плавучими базами для різних систем - безпілотних, керованих людьми або керованих спільно людьми і машинами", - йдеться в документі.

"Ми почнемо експериментувати з використанням різних кораблів як плавучих баз (...) Вони нестимуть різні пілотовані та безпілотні системи, системи з мінімальною участю людей - повітряні, надводні та підводні", - наголошується в ньому.

Defense news нагадує, що демонстрація подібного використання десантних кораблів відбулася в червні 2022 року. Тоді з десантного транспорту-дока типу "Сан-Антоніо" запустили безпілотний підводний апарат, який здійснив плавання, а потім його повернули на борт корабля.

Раніше комендант Корпусу морської піхоти генерал Девід Бергер заявляв, що Корпусу потрібно щонайменше 31 десантний корабель, тоді як раніше їхньою мінімальною кількістю вважалося 38 одиниць.

У квітні Defense news повідомляло, що командування ВМС США планує протягом найближчих 10 років поповнити флот різноманітними надводними і підводними автономними апаратами без екіпажів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА