16:31 20.06.2023

Сили оборони України здійснюють "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ - Данілов

1 хв читати
Сили оборони України здійснюють "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ - Данілов

Одним із головних пріоритетів Сил оборони України (СОУ) є "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ, максимальне знищення артилерійських та інших систем вогневого ураження та їхніх розрахунків для розчищення театру бойових дій для операцій СОУ", - написав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у вівторок у фейсбуці.

Він зазначив також як завдання "знищення російських пунктів управління, складів боєприпасів, палива, продовольства, маршрутів постачання".

"Така робота українськими захисниками виконується на відмінно. Показники знищення ворожої техніки досягли чи не максимуму з моменту початку війни", - зазначив Данілов.

За його словами, "сили оборони України одночасно ведуть як наступальні, так і оборонні дії. СОУ розвивають як власні наступальні операції, так і відбивають ворожий наступ і контратакують".

"Російські окупаційні війська активно протидіють наступу СОУ шляхом максимальної активізації бойових дій на сході в Донецькому операційному районі (в районі Мар'їнки та Авдіївки), підтягуючи резерви, в першу чергу з повітрянодесантних військ. Мета - повне захоплення Донецької та Луганської областей і відтягування сил та засобів СОУ від інших напрямків", - написав також Данілов.

Він також зазначив, що "ворог концентрує додаткові сили на півдні, вибудовуючи, як мінімум, трирівневу систему фортифікації з проведенням безпрецедентного за масштабами мінування територій на найбільш критичному для себе куп'янсько-лиманському напрямку".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА