18:31 15.06.2023

Клименко: Просимо допомоги в міжнародних партнерів щодо збирання мазутної плівки

2 хв читати

Міністр внутрішніх справ України, керівник робіт з ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС Ігор Клименко заявляє, що вживають усіх заходів для локалізації та ліквідації мазутної плівки, і сподівається, що найближчими днями завершаться роботи з відкачування води з підтоплених будинків.

"Ми відстежуємо акваторію Каховського водосховища, річки Дніпро, приток Дніпра. Наші фахівці вчора і сьогодні робили все, щоб знайти, де цей мазут подівся. Після того, як вода почала сходити, ми... встановили, що це мазут у заплавах Каховського водосховища... і на підприємствах правобережної частини Херсона", - сказав міністр в ефірі національного телемарафону в четвер.

Він продовжив: "Зараз ми робимо все, щоб цю масляну плівку, яка може піти далі... максимально швидко ліквідувати".

"Попереду в нас дуже велика робота. Ми звернулися до наших міжнародних партнерів щодо надання допомоги у збиранні цієї маслянистої плівки на території області", - наголосив він.

Міністр також зазначив: "Сподіваємося, що найближчими днями завершимо відкачувати воду з будинків наших громадян".

Клименко розповів, що щодня зі сходом води фіксують і знищують трупи тварин, зокрема домашніх. Лише за вчорашній день, за словами Клименка, було закопано у відповідних місцях і дезінфіковано близько 70 тварин і птахів, знайдених після відкачування води.

Крім того, за словами глави МВС, є проблема з мором риби. "Хотів би звернутися до наших громадян, хто має домашніх тварин, - вони мають бути всі вакциновані... щоб мінімізувати ризики хвороб та епідемій", - додав Клименко.

Міністр звернув увагу на те, що випадків виникнення холери наразі не зафіксовано, однак зазначив, що хімічний склад води в Дніпровському лимані та в Чорному морі значно погіршився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА