05:20 02.06.2023

У повітряному просторі над Києвом та околицями силами ППО виявлено та знищено понад 30 повітряних цілей різного типу - КМВА

2 хв читати
У повітряному просторі над Києвом та околицями силами ППО виявлено та знищено понад 30 повітряних цілей різного типу - КМВА


За останні 6 днів окупанти здійснили 6 повітряних атак на Київ, цього разу силами ППО над містом і околицями було виявлено та знищено 30 повітряних цілей, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в ніч на п'ятницю.
"Терор Києва повітряними атаками триває. За останні 6 днів рашисти завдали вже 6-го повітряного удару по місту! І щоразу ворог змінював зброю... Цього разу атака була комбінованою - дронами та крилатими ракетами одночасно. Пуски ракет були здійснені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними - баражуючі боєприпаси "Shahed", - написав він у Телеграм-каналі.
За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом і навколо Києва силами й засобами протиповітряної оборони було виявлено та знищено понад 30 повітряних цілей різного типу (остаточні дані про кількість, тип ракет і БпЛА незабаром повідомлять Повітряні сили)!
"Інформація про руйнування та постраждалих відсутня", - зазначив начальник КДВА.
Водночас мер Києва Віталій Кличко повідомив про виявлені наслідки атаки.
"Уже після тривоги в Дарницькому районі столиці на дорозі виявили тліючі уламки ракети. Рятувально-пожежна служба направляється на місце", - написав мер у Телеграм-каналі.
Також за його даними, у Подільському районі сталося загоряння трав'яного настилу внаслідок падіння уламків. Служби працюють.
Дані оперативного зведення збираються й уточнюються.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА